Mindfulness och stresshantering

 

MINDFULNESS ONLINEKURS!

Längtar du efter en plats för lugn och avstressning? Jag är övertygad om att du med rätt redskap och övning kan ta dig till den platsen mitt i det vardagspussel som är ditt liv just nu.

Kursen ger dig inte bara en upplevelse av meditation och stillhet utan också kunskap om grundläggande mindfulness tekniker och olika stresshanterings tekniker. Du får redskap som du kan använda för bättre livskvalitet i din vardag – både i dina relationer och i din arbetssituation. Grunden i kursen baseras på Mindfulness stressreduction program (MBSR*), men vi tränar även andra stressreduceringstekniker som t ex visualiseringar, avslappningsövningar, andningsövningar m m.

Klicka på BOKA och få tillgång till kursen omgående!

Pris 990 kr (ord pris 1299 kr)

Privat kurs i mindfulness och stresshantering

Vill du ha en individuell utbildning på just den tid som passar dig och känner att du behöver mer stöd och support under kursen än vad onlinekursen kan ge.

Då kan du gå ett individuellt program där du börjar med att få en 90 minuter genomgång av programmet och övningarna. Du har då även möjlighet att bli coachad i specifika frågor som du har. Sedan går du igenom 8-veckors programmet i Mindfulness (MBSR*) genom dagliga övningar. Under de 8 veckorna ses vi ytterligare 2 gånger för att fördjupa kunskapen kring mindfulnessteknikerna. I kursen lär du dig även andra  stresshanteringstekniker som t ex yogisk andning, självhypnos, havening m m.

I kursen får du tillgång till 8-veckors-programmet via onlineprogrammet samt hemövningsuppgifter.

Upplägget individanpassas för att på bästa sätt säkerställa att du får ut mesta möjliga av programmet.

Första träffen bokar du som Individuell Stresshantering och noterar i kommentarsfältet att du önskar gå privat Mindfulnesskurs.

Pris 3 500 kr

MIndfulnesskurs i Södertälje

Några röster om Mindfulnesskursern:

Alla borde skänka sig denna möjlighet att hitta sig själv och livet. Denna kurs gav mig verktygen att gå vidare. Jag är lyckligare nu! // Jan

Ett fantastiskt sätt att bli mer medveten i vardagen och lära sig vakna upp ur sina drömmar av tankar. // Laura

Lärorikt! Jag utvecklades och blev mer medveten om mig själv. Gå kursen och hitta lugnet!//Sussie

Kursen har gett mig verktyg att uppnå medveten närvaro och på så sätt växla osund och onödig stress till hälsosam kreativitet! //Petra

Mycket nyttigt att gå denna kurs för att hitta tillbaka till sig själv, bli medveten och uppskatta nuet. //Jaana

Bra balans på träffarna med övningar och samtal. Proffsigt! Trygghet! Välkomnande! //Tina

Här kan du läsa mer om Mindfulness och forskning:

https://www.forskning.se/2020/01/30/mindfulness-suddar-ut-gamla-radslor/

 

https://www.vetenskaphalsa.se/mindfulness-lika-bra-som-kbt/

* Mindfulness översätts vanligen till medveten närvaro. Begreppet Mindfulness har sina rötter i buddistisk tradition. I väst finns flera uttolkare av begreppets innebörd. I den här kursen använder vi oss främst av tolkningar av Tich Nhat Hanh och Jon Kabat-Zinn. Thich Nhat Hanh grundade bl a ett center för meditation I Frankrike och har skrivit flera böcker om Mindfulness. Jon Kabat-Zinn startade 1979 ett forskningsprogram kring Mindfulness vid Massachusetts University i USA. Forsknings-programmet är av mycket hög kvalitet och ett det mest omfattande programmen som finns idag. Sedan starten har över 20 000 personer gått igenom olika former av framförallt stress- och smärtprogram.

Forskningen har överförts till flera omfattande utbildningsprogram varav det mest spridda MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction, ligger till grund för denna utbildning.

Mindfulness har visat sig mycket effektivt för stress- och smärtreduktion och för att öka välbefinnandet i allmänhet.

 

Nyfiken på någon av våra andra tjänser?

Coachsamtal
Hypnos
Massage